Palvelut

Mitä me teemme?

Ammatillinen Perhekoti Kinnari tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa lastensuojelun sijoituksissa. Perhekodin pieni koko mahdollistaa yksilöllisen ja kuntouttavan hoidon. Perhekodin on mahdollista tarjota hoitoa myös lapsille, joiden tilanne vaatii jatkuvaa aikuisen läsnäoloa (vierihoito).

Keitä me olemme?

Perheeseemme kuuluvat perhekotivanhemmat Ilona ja Petri, teini-ikäinen nuori, pian itsenäistyvä lukiolainen sekä Lyyli koira. Molemmilla perhekotivanhemmilla on sosionomin koulutus, Petrillä on laja 20-vuoden työkokemus lastensuojelun yksiköissä ja ryhmäkodeissa. Petri on opiskellut ja työskennellyt aikaisemmassa työssään kiintymyssuhdepohjaisen hoidon periaatteiden mukaisesti (DDP-menetelmä). Ilonan työkokemus on karttunut pääasiassa nuorten aikuisten sosiaaliohjauksessa, mutta myös lastensuojelussa. Perhe on toiminut vuosina 2016-2020 lastensuojelun vastaanottoperheenä.

Perheen koira Lyyli on rodultaan Australian Labradoodle ja rotu on todettu hyvin siedetyksi myös eläinpölystä allergisoituville. Lyyli on läpäissyt Sosped ry:n sosveltuvuustestin lasten kanssa tehtävään työhön ja olemme suorittaneet sosiaalipedagoginen koiratoiminta koulutuksen.

Miten me toimimme?

Sijoitus toteutetaan kuntouttavalla tavalla. Toimintamme on aina tavoitteellista ja tavoitteet määritellään yhdessä lapsen sijoituksesta vastaavan sosiaalityöntekijän, lapsen vanhempien sekä lapsen kanssa. Pitkän työkokemuksen, vahvan henkilöstömitoituksen ja soveltuvan koulutuksen vuoksi perhekoti Kinnari voi ottaa vastaan lapsia, jotka vaativat jatkuvaa aikuisen läsnäoloa.

Missä ollemme?

Perhekoti sijaitsee omakotitalossa Järvenpäässä lähellä keskustaa hyvien julkisten kulkuyhteyksien läheisyydessä. Perhekodin lähipiirissä on paljon puistoja, leikkipuistoja sekä erilaisia liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia. Perhekodin läheisyydessä ovat myös kasvavan ja kehittyvän kaupungin tarjoamat palvelut.